سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

رتینو پاتی دیابتی؛ آسیبی که دیابت به چشم وارد می کند

رتینو پاتی دیابتی؛ آسیبی که دیابت به چشم وارد می کند - آبی روز


 

  • رتینو پاتی دیابتی؛ آسیبی که دیابت به چشم وارد می کند - آبی روز

    اختصاصی آبی روز: همه ی افراد باید به طور منظم برای معاینه چشمان خود به چشم پزشک و اپتومتریست مراجعه کنند اما این موضوع به خصوص درمورد افرادی که مبتلا به دیابت هستند بسیار مهمتر است. دیابت می تواند سبب آسیب جدی اما قابل پیشگیری در چشم ها شود که به آن رتینوپاتی دیابتی می گویند.

    رتینوپاتی دیابتی چیست؟
    رتینوپاتی دیابتی یک بیماری است که در آن قند بالای خون سبب آسیب و پاره شدن رگ های خونی چشم می شود. این پارگی سبب نشت خون به داخل شبکیه چشم خواهد شد. تداوم آسیب ها و جریانات ناشی از آن به داخل شبکیه چشم می تواند به بروز تاری دید، مشکلات بینایی و حتی از دست دادن قدرت بینایی فرد منجر شود.  

    چه افرادی به رتینوپاتی دیابتی مبتلا می شوند؟
    افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 دارند به ویژه آن دسته از مبتلایان که قند خون آنها تحت کنترل نیست در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند. با رعایت دستورالعمل هایی که پزشک برای حفظ قند خون در محدوده سالم برای شما تجویز کرده است، می توانید ریسک ابتلا به رتینوپاتی دیابتی را کاهش دهید.

    پیشنهاد آبی روز: راه های درمان رتینوپاتی دیابتی

    علایم ابتلا به این بیماری چیست؟
    بسیاری از افراد دیابتی تا زمانی که این بیماری به مراحل پیشرفته خود یعنی نقطه ای که آسیب وارده غیرقابل برگشت است، برسد، هیچ علامتی نشان نمی دهند. به همین دلیل بی نهایت مهم است که تمامی بیماران دیابتی چه متوجه تغییری در قدرت بینایی خود شده باشند یا نه، دستکم سالی یکبار از لحاظ چشمی مورد معاینه قرار بگیرند.  علامت شایع رتینوپاتی دیابتی در مراحل پیشرفته تاری و محدودیت دید است.

    رتینوپاتی دیابتی چگونه تشخیص داده می شود؟
    چشم پزشک برای تشخیص رتینوپاتی دیابتی چند قطره به داخل چشم شما می ریزد تا مردمک چشم شما برای دیدن شبکیه که در پشت چشم قرار دارد به اندازه کافی باز و گشاد شود. معمولا این بررسی مستقیم شبکیه توسط چشم پزشک، برای تشخیص رتینوپاتی کافی است. در برخی موارد پزشک برای شما انجام تستی به نام آنژیوگرافی  فلورسئین را تجویز می کند. در این تست با کمک رنگ فلورسنت مسیر گردش خون در شبکیه چشم دنبال می شود و در نتیجه به طور قطعی تری می توان ابتلا به رتینوپاتی را تشخیص داد.

    پیشنهاد آبی روز: 10 ماده غذایی ایده ال برای دیابتی ها

    چگونه رتینوپاتی دیابتی درمان می شود؟
    درمان رتینوپاتی دیابتی در مراحل اولیه بسیار ساده تر است و عوارض کمتری نیز به همراه خواهد داشت. اگر رگ های خونی در چشم به تازگی شروع به آسیب و نشت کرده باشند درمان لیزری برای درمان آنها بسیار اثرگذار است. اگر عروق چشم برای مدت طولانی دچار نشتی شده باشند و به چشم آسیب وارد شده باشد ممکن است انجام عمل جراحی ضروری باشد.

    آیا رتینوپاتی دیابتی قابل پیشگیری است؟
    موثرترین راه برای کاهش خطر ابتلا به رتینوپاتی دیابتی کنترل قند خون و ویزیت سالیانه چشم پزشک است.  تحت کنترل بودن فشار خون، رعایت یک رژیم غذایی سالم، تمرینات ورزشی منظم و اجتناب از کشیدن سیگار به کنترل قند خون و جلوگیری از ابتلا به رتینوپاتی دیابتی کمک خواهد کرد.